backups somewhere else

You can ask general questions, share opinions or advices about FBackup
animal bones
Posts: 1
Joined: Sat Jun 20, 2009 2:56 pm

Postby animal bones » Sat Jun 20, 2009 10:18 pm

howzit there being new to this please excuse my ignorance,my questions; are where on the network if that is the right term do i store my backups i think i saw somewhere gmail is it large enough and how do i get them there or somewhere else?also is it safe to store my backups off our computer?thanks for any help forthcoming a.(i hope i have not sent this twice if so excuse me)



Softland
Posts: 1664
Joined: Thu May 23, 2013 7:57 am

Postby Softland » Mon Jun 22, 2009 2:11 pm

Hi,


You can back up to network destinations. It is good to have a backup on a different destination as your computer. In case of a computer crash, the backup will be safe in another destination.



marcie
Posts: 3
Joined: Mon Mar 22, 2010 6:16 pm

Postby marcie » Tue Mar 23, 2010 12:32 am

Hi, thanks to everyone who make this forum possible.


I have an external drive which I have partitioned. One partition is for backups only.

The very first back up I did went there, but can not seem to get others there.

They seem to want to stay in the file I am backing up. What am I missing?

For example I have a file for RoboForm, I want to back that up but store in my Backup drive. It keeps putting the back up in the same folder that I am backing up.


Hope this makes sence to you. Thanks so much for your help



Softland
Posts: 1664
Joined: Thu May 23, 2013 7:57 am

Postby Softland » Tue Mar 23, 2010 7:22 pm

Hi,


As I understand you have the source and the destination set to the same folder.

In this case, please change the backup destination location.

To do that, open FBackup, go to Properties->Destination and choose the destination you want to use.



marcie
Posts: 3
Joined: Mon Mar 22, 2010 6:16 pm

Postby marcie » Wed Mar 24, 2010 9:08 pm

No they are not the same sorce.

The files I want to back up are on a usb flash drive and

some of my files on C drive.

I am trying to back up to H drive which I have on and external drive


Thanks so much for your help



Softland
Posts: 1664
Joined: Thu May 23, 2013 7:57 am

Postby Softland » Fri Mar 26, 2010 5:50 pm

Hi,


Please sens us the last backup log from View->Job Logs->Last backup log to info[at]fbackup[dot]com



Softland
Posts: 1664
Joined: Thu May 23, 2013 7:57 am

Postby Softland » Wed Mar 31, 2010 6:42 pm

Hi,


According to the last backup log you sent us, the source and destination of your backup job are in the same location.

That is not correct.


Please follow these steps to solve the problem:

1. Open FBackup

2. Go to Backup Properties (Ctrl+P)->Destination.

3. Select another destination available

4. Press Save and run the backup.



marcie
Posts: 3
Joined: Mon Mar 22, 2010 6:16 pm

Postby marcie » Fri Apr 02, 2010 1:54 am

Yes that is what I am trying to do is back it up somewhere eles

when I get into properties it does not have a drop down menu

for me to select from. How do I change the destination folder.


thanks so much



Softland
Posts: 1664
Joined: Thu May 23, 2013 7:57 am

Postby Softland » Fri Apr 02, 2010 4:21 pm

Hi,


Please send us a screen shot with Backup Properties->Destination page.




Return to “General”