Fbackup Encryption settings not saved

Post here if you have problems installing or using FBackup
martijn
Posts: 3
Joined: Sun Mar 04, 2012 1:10 pm

Postby martijn » Sun Mar 04, 2012 8:15 pm

I have configured an backup using ZIP encryption.

When i saved&run the backup, all went fine.


But when i restart the application it says it haves an config error. The option in backup properties/compression > standard encryption has not been set.


When i set it, and saves all goes fine. When i exit the application and restart it the option is gone again.


Problem consist on multiple computers, fresh install and fresh backup job didnt solve it.


Same problem:

http://www.fbackup.com/forum/topic/zip-encryption-method-not-set-or-invalid


=======================================================================================

Logfile of the backup job:

=======================================================================================

[4-3-2012 16:05:07] FBackup 4.6.263

[4-3-2012 16:05:07] Search for "Warning: " and "Error: " to locate warnings and errors in this log file

[4-3-2012 16:05:07] Starting backup for "PC-Data" at 4-3-2012 16:05:07

[4-3-2012 16:05:07] Operating system: Windows 7 Professional Service Pack 1 (build 7601)

Processor[0] : AMD Phenom(tm) 9500 Quad-Core Processor

Processor[1] : AMD Phenom(tm) 9500 Quad-Core Processor

Processor[2] : AMD Phenom(tm) 9500 Quad-Core Processor

Processor[3] : AMD Phenom(tm) 9500 Quad-Core Processor

Physical memory (free/total) : 3178 MB/4095 MB

Display (res/color/DPI) : 1280X1024/32 bit/96

System font (name/height/size/charset) : Segoe UI/-12/9/1

Admin/BkPriv/RePriv : True/True/True

IsWOW64 : True

Locale : English (United States)

[4-3-2012 16:05:08] Execute before action: "<Clear backup>". Run only once: "No"

[4-3-2012 16:05:08] Error: Backup aborted. Reason:

The following errors prevent this backup job from running correctly. Please open "Backup Properties" and fix them. You will not be able to run this backup job until all "Configuration" problems are solved.

Zip encryption method not set or invalid (see "Compression" page)

Backup aborted at 4-3-2012 16:05:08 with 1 error(s), 0 warning(s)

=======================================================================================



Softland
Posts: 1659
Joined: Thu May 23, 2013 7:57 am

Postby Softland » Mon Mar 05, 2012 9:42 pm

Hi,


Please send us the .fkc catalog for that job from the backup destination to info[at]fbackup[dot]com



Softland
Posts: 1659
Joined: Thu May 23, 2013 7:57 am

Postby Softland » Tue Mar 06, 2012 9:04 pm

Hi,


I found the problem in your configurations but I wasn't able to reproduce it here for a new backup job.


Please open Backup Properties->Advanced. Un-check the "Clear backup" option and press Save.



martijn
Posts: 3
Joined: Sun Mar 04, 2012 1:10 pm

Postby martijn » Tue Mar 06, 2012 10:57 pm

Hi,


I did. Then, i started the backup job. After the job finished, i quit the application.

After a restart of the application, the problem is not solved.


But, i think it wouldnt resolve the problem, the option just clears the old backup before creating a new one.



Softland
Posts: 1659
Joined: Thu May 23, 2013 7:57 am

Postby Softland » Wed Mar 07, 2012 3:56 pm

Hi,


Please make sure you have enough permissions to edit the settings. It works just fine here, after restarting the application, all settings are preserved. After the first backup here, I checked again the "Clean backup" option and now is working fine with that option checked.


Please create a new backup job and see if you still have the problem.



Pier
Posts: 1
Joined: Fri Mar 09, 2012 12:50 pm

Postby Pier » Fri Mar 09, 2012 9:37 pm

Hello,


I have exactly the same problem, if you want I can send the same file



aag_fbackup
Posts: 1
Joined: Thu Mar 15, 2012 7:35 am

Postby aag_fbackup » Thu Mar 15, 2012 1:47 pm

Same problem here.


When you create the job, the encryption radio button is checked correctly (Standard encryption) and you can backup the files with password. However, when I restart FBackup the two radio buttons (No encryption/Standard encryption)are all cleared and bakcup fails because the encryption method is not set.


Any plan to fix it soon?



Softland
Posts: 1659
Joined: Thu May 23, 2013 7:57 am

Postby Softland » Thu Mar 15, 2012 6:06 pm

Hi,


@aaq fbackup: What version of FBackup do you have?



marklawrence
Posts: 1
Joined: Thu Mar 15, 2012 4:05 pm

Postby marklawrence » Thu Mar 15, 2012 10:11 pm

I have had exactly the same problem that Martin describes. I have used fbackup for about two years, and have encountered this problem only with the latest release of the software (Version 4.6, Build 263). Thanks for looking into this.



Nemetz
Posts: 2
Joined: Thu Mar 15, 2012 9:49 pm

Postby Nemetz » Fri Mar 16, 2012 3:51 am

Same problem for me with V 4.6 B 263. Must be a bug. Please fix!




Return to “Troubleshooting”