Scheduled Jobs Do Not Run

Post here if you have problems installing or using FBackup
pcsjohnstone
Posts: 6
Joined: Mon Oct 28, 2013 5:20 pm

Scheduled Jobs Do Not Run

Postby pcsjohnstone » Mon Oct 28, 2013 5:28 pm

I've installed FBackup 5.0.218 on a Win 7 Pro (64 bit) machine. I've created the backup job and it runs fine manually, but the scheduler is not working.

I am logged on as the local user who has adminstrator rights (ex. computername\user". I create a scheduled job using the Scheduler function in the properties of the backup job and I set it to run under the "computername\administrator" account (run whether the user is logged in or not) instead of the user, it does not show up in the scheduler window (in the backup job properties). It shows up in Task Scheduler (Windows) under Softland\FBackup 5 and that task runs sucessfully, but it doesn't trigger the backup job to start. Here's what I see in the service log when the scheduled task ran:

[10/28/2013 11:26:04 AM] -- DBG -- [TIpcServiceThread] CONNECTED 800
[10/28/2013 11:26:04 AM] -- IPC -- [TIpcServiceThread] 160049818 Recv_OK imtStartWithCmdLine 1 MYCOMPUTERNAME_Administrator_12504_bSchedStarter_atSchedStarter__hub __0__atUnknown_
[10/28/2013 11:26:04 AM] -- DBG -- [TIpcServiceThread] Impersonate OK
[10/28/2013 11:26:04 AM] -- DBG -- [TIpcServiceThread] DISCONNECTED 800
[10/28/2013 11:26:04 AM] -- DBG -- [TIpcServiceThread] BroadcastOneClient failed for imtAutoUnregister 0 __0__atUnknown_ __0__atUnknown_ and Pipe= 800
[10/28/2013 11:26:05 AM] -- DBG -- [TIpcServiceThread] CONNECTED 1012
[10/28/2013 11:26:05 AM] -- IPC -- [TIpcServiceThread] 160050785 Recv_OK imtRegister 0 MYCOMPUTERNAME_Administrator_12964_dummy_hub_atConsoleBackup_dummy_hub_MYCOMPUTERNAME_Administrator_hub __0_service_id_atUnknown_
[10/28/2013 11:26:05 AM] -- IPC -- [TIpcServiceOutThread_MYCOMPUTERNAME_dummy_hub_MYCOMPUTERNAME_Administrator_hub] 160050785BEFORE SEND imtReplyForSend 0 MYCOMPUTERNAME_Administrator_0_service_id_atUnknown_ MYCOMPUTERNAME_Administrator_12964_dummy_hub_atConsoleBackup_dummy_hub_MYCOMPUTERNAME_Administrator_hub
[10/28/2013 11:26:05 AM] -- IPC -- [TIpcServiceOutThread_MYCOMPUTERNAME_dummy_hub_MYCOMPUTERNAME_Administrator_hub] 160050785 Send_OK imtReplyForSend 0 MYCOMPUTERNAME_Administrator_0_service_id_atUnknown_ MYCOMPUTERNAME_Administrator_12964_dummy_hub_atConsoleBackup_dummy_hub_MYCOMPUTERNAME_Administrator_hub
[10/28/2013 11:26:05 AM] -- IPC -- [TIpcServiceThread] 160050832 Recv_OK imtGetRegisteredApps 0 MYCOMPUTERNAME_Administrator_12964_dummy_hub_atConsoleBackup_dummy_hub_MYCOMPUTERNAME_Administrator_hub __0_service_id_atUnknown_
[10/28/2013 11:26:05 AM] -- IPC -- [TIpcServiceOutThread_MYCOMPUTERNAME_dummy_hub_MYCOMPUTERNAME_Administrator_hub] 160050848BEFORE SEND imtReplyForSend 0 MYCOMPUTERNAME_Administrator_0_service_id_atUnknown_ MYCOMPUTERNAME_Administrator_12964_dummy_hub_atConsoleBackup_dummy_hub_MYCOMPUTERNAME_Administrator_hub ;{38683C4B-3382-4E1B-8953-AEB7643452C6};{1C0CBCEF-C57D-4A2E-95F6-AA0483EAC055};dummy_hub
[10/28/2013 11:26:05 AM] -- IPC -- [TIpcServiceOutThread_MYCOMPUTERNAME_dummy_hub_MYCOMPUTERNAME_Administrator_hub] 160050848 Send_OK imtReplyForSend 0 MYCOMPUTERNAME_Administrator_0_service_id_atUnknown_ MYCOMPUTERNAME_Administrator_12964_dummy_hub_atConsoleBackup_dummy_hub_MYCOMPUTERNAME_Administrator_hub ;{38683C4B-3382-4E1B-8953-AEB7643452C6};{1C0CBCEF-C57D-4A2E-95F6-AA0483EAC055};dummy_hub
[10/28/2013 11:26:05 AM] -- IPC -- [TIpcServiceThread] 160050894 Recv_OK imtUnregister 0 MYCOMPUTERNAME_Administrator_12964_dummy_hub_atConsoleBackup_dummy_hub_MYCOMPUTERNAME_Administrator_hub __0_service_id_atUnknown_
[10/28/2013 11:26:05 AM] -- IPC -- [TIpcServiceOutThread_MYCOMPUTERNAME_dummy_hub_MYCOMPUTERNAME_Administrator_hub] Pipe 1060 disconnected
[10/28/2013 11:26:05 AM] -- DBG -- [TIpcServiceOutThread_MYCOMPUTERNAME_dummy_hub_MYCOMPUTERNAME_Administrator_hub] BroadcastOneClient failed for imtAutoUnregister 0 MYCOMPUTERNAME_Administrator_12964_dummy_hub_atConsoleBackup_dummy_hub_MYCOMPUTERNAME_Administrator_hub MYCOMPUTERNAME_Administrator_12964_dummy_hub_atConsoleBackup_dummy_hub_MYCOMPUTERNAME_Administrator_hub and clientguidid=dummy_hub
[10/28/2013 11:26:05 AM] -- DBG -- [TIpcServiceThread] DISCONNECTED 1012
[10/28/2013 11:26:05 AM] -- DBG -- [TIpcServiceThread] BroadcastOneClient failed for imtAutoUnregister 0 __0__atUnknown_ __0__atUnknown_ and Pipe= 1012


Running other scheduled tasks this way (ex. updates, batch files, etc.) all works fine. I want to run this as the local adminstrator so that I can revoke local admin rights for my user account and also so if I change my user account password I don't have to modify the backup job.

Softland
Posts: 1666
Joined: Thu May 23, 2013 7:57 am

Re: Scheduled Jobs Do Not Run

Postby Softland » Tue Oct 29, 2013 7:34 am

Hi,

In Control Panel->Scheduled Tasks->FBackup 5, what is the action configured to run?

pcsjohnstone
Posts: 6
Joined: Mon Oct 28, 2013 5:20 pm

Re: Scheduled Jobs Do Not Run

Postby pcsjohnstone » Tue Oct 29, 2013 3:52 pm

Task Name: fba_Dale-DataBackup
Location: \Softland\FBackup 5
Trigger is daily at 9:00 PM
Actions: Start a program
Program/Script: "C:\Program Files (x86)\Softland\FBackup 5\bSchedStarter.EXE"
Arguments: /R "{EC3D2FF8-78E8-4CC4-A634-EE65EC328A8C}" -PRIORITY 2 -FNT
Start In: C:\Program Files (x86)\Softland\FBackup 5\

If I run that task completes successfully, but nothing happens in FBackup. No change to the Last Job Logs.

Softland
Posts: 1666
Joined: Thu May 23, 2013 7:57 am

Re: Scheduled Jobs Do Not Run

Postby Softland » Fri Nov 01, 2013 9:48 am

Hi,

Please go to Control Panel->Task Scheduler and open Softland->FBackup 5 on the left column tree.
Find the task created for your job, starting with fba_
While FBackup is closed, right click it and select Run.
Let us know if FBackup starts the backup execution.

wbmagee
Posts: 3
Joined: Fri Sep 20, 2013 12:34 pm

Re: Scheduled Jobs Do Not Run

Postby wbmagee » Fri Nov 01, 2013 1:17 pm

I have the same issue, when I look in Users\AppData\Roaming\Softland\Fbackup5\Logs bschedulestarter for specific date is shows the following:
[10/31/2013 9:00:01 PM] FBackup 5.0.218
[10/31/2013 9:00:01 PM] Operating system: Windows 7 Professional Service Pack 1 (build 7601)
Processor[0] : Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7500 @ 2.93GHz
Processor[1] : Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7500 @ 2.93GHz
Physical memory (free/total) : 1099 MB/3291 MB
Admin/BkPriv/RePriv : False/False/False
IsWOW64 : False
Locale : English (United States)

[10/31/2013 9:00:01 PM] bSchedstarter was started with the following command line
"C:\Program Files\Softland\FBackup 5\bSchedStarter.EXE" /C /R "{1974756B-71B6-47E8-BD9B-C1D2376636DA}" -PRIORITY 4
[10/31/2013 9:00:01 PM] User is not logged on. Will try to start command lineC:\Program Files\Softland\FBackup 5\bBackup
I have set the service up to run wheather or not I am logged on and have checked the password numerous times.

pcsjohnstone
Posts: 6
Joined: Mon Oct 28, 2013 5:20 pm

Re: Scheduled Jobs Do Not Run

Postby pcsjohnstone » Fri Nov 01, 2013 5:07 pm

I tried this:

Please go to Control Panel->Task Scheduler and open Softland->FBackup 5 on the left column tree.
Find the task created for your job, starting with fba_
While FBackup is closed, right click it and select Run.
Let us know if FBackup starts the backup execution.

The task runs and completes successfully as far as Task Scheduler shows, but nothing happens in fbackup. No backup happens, no change to the backup logs.

Softland
Posts: 1666
Joined: Thu May 23, 2013 7:57 am

Re: Scheduled Jobs Do Not Run

Postby Softland » Mon Nov 04, 2013 8:55 am

Hi,

Please make sure the bSchedStarter.EXE process is not blocked by the antivirus/firewall.

pcsjohnstone
Posts: 6
Joined: Mon Oct 28, 2013 5:20 pm

Re: Scheduled Jobs Do Not Run

Postby pcsjohnstone » Mon Nov 04, 2013 8:53 pm

I have disabled antivirus and turned off the firewall and there is no change. Also, I don't see the bSchedStarter.EXE listed in any antivirus or event logs.

Softland
Posts: 1666
Joined: Thu May 23, 2013 7:57 am

Re: Scheduled Jobs Do Not Run

Postby Softland » Wed Nov 06, 2013 11:59 am

Hi,

Can you put that file in the exceptions list of the antivirus?

pcsjohnstone
Posts: 6
Joined: Mon Oct 28, 2013 5:20 pm

Re: Scheduled Jobs Do Not Run

Postby pcsjohnstone » Thu Nov 07, 2013 3:03 pm

I've actually removed antivirus from this machine, disabled Windows Firewall and Windows Defender (Win 7 PC). Still no change.

Any ideas?


Return to “Troubleshooting”