The program's settings drive cannot be accessed.

Post here if you have problems installing or using FBackup
Cyberlab
Posts: 3
Joined: Thu Dec 09, 2010 12:21 pm
Contact:

Postby Cyberlab » Thu Dec 09, 2010 7:41 pm

I've been using FBackup for some time now, but received the following error message when I tried to open FBackup today: "The program's settings drive cannot be accessed. Please make sure that the drive is available and press Retry..."


I've uninstalled FBackup, downloaded the latest installation file, and reinstalled it again. To my surprise I still get the same error message.


While speaking to a client who also uses FBackup, he informed me that he gets the same error message since yesterday.


Any help will be appreciated.



Softland
Posts: 1650
Joined: Thu May 23, 2013 7:57 am

Postby Softland » Thu Dec 09, 2010 8:54 pm

Hi,


I cannot reproduce the problem here.

Can you please tell us what version of Windows you use?

Which application updated yesterday? Was there a Windows update?

Do you have the latest version of FBackup installed?


Can you give us access to your computer using TeamViewer?

If yes, please send us the ID and password to info[at]fbackup[dot]com



defconfed
Posts: 3
Joined: Thu Dec 09, 2010 7:59 pm

Postby defconfed » Fri Dec 10, 2010 3:16 am

The same thing has happened to me today, and I cannot get around it even with a thorough uninstall and reinstall...which is why I registered here today looking for assistance. When I try to start the program, I get this message:

"The program's settings drive cannot be accessed. Please make sure that the drive is available and press Retry. Press abort to close the program or Ignore to start with the default configurations." If I click ignore, a box comes up that says "an error occurred with the application", and I'm presented with options to send, save or show a bug report, restart or close the application. I have a bug report, but it will not send, so I will try to attach it to an email - help! My OS is Windows XP. I am showing no installed Windows updates since 11/29. I setup several backups yesterday with the program and it ran flawlessly...this problem is brand new today and occurred at my first attempt to start the program. I do not know where to email the bug report...this is frustrating


Scot



Cyberlab
Posts: 3
Joined: Thu Dec 09, 2010 12:21 pm
Contact:

Postby Cyberlab » Fri Dec 10, 2010 1:28 pm

I'm also running Windows XP (SP2). Automatic updates it turned off. I can unfortuntely not give remote access to my PC.


I downloaded the latest version of FBackup yesterday, and tried to install it. Same problem. No other software updates or software installed in the last week.



Softland
Posts: 1650
Joined: Thu May 23, 2013 7:57 am

Postby Softland » Fri Dec 10, 2010 4:44 pm

Hi,


We found the problem and we will fix it.



defconfed
Posts: 3
Joined: Thu Dec 09, 2010 7:59 pm

Postby defconfed » Fri Dec 10, 2010 11:18 pm

What should we do? Will we have to download a patch or new version? Will you post more information when the fix is done?



defconfed
Posts: 3
Joined: Thu Dec 09, 2010 7:59 pm

Postby defconfed » Sat Dec 11, 2010 7:47 am

Nevermind...I uninstalled it and found a better program.



ike0069
Posts: 3
Joined: Wed Nov 17, 2010 9:44 pm

Postby ike0069 » Sat Dec 11, 2010 8:16 am

What is the time frame for this fix?



mcweb
Posts: 1
Joined: Sat Dec 11, 2010 4:34 am

Postby mcweb » Sat Dec 11, 2010 11:35 am

I am having the exact same issue as above.


When will this be fixed?



Dragonscribe
Posts: 1
Joined: Mon Dec 13, 2010 1:14 am

Postby Dragonscribe » Mon Dec 13, 2010 8:21 am

This started happening to me last week. I had installed an update and assumed something had been deleted. This is running FB 4.5.232 on WinXP Pro SP3 with 4G Ram on a Pentium D CPU 4.3Ghz




Return to “Troubleshooting”