Configuration Error...

Post here if you have problems installing or using FBackup
N7AS
Posts: 2
Joined: Fri Apr 06, 2012 11:37 pm

Post by N7AS »

I installed Fbackup 4.7 today on my Windows xpPro computer. I use Fbackup to backup my Outlook 2007 .pst files. I created a schedule, but it will not work. I can manually backup ok.
The error page says:

Configuration

Schedulers

fba_Outlook 2007.job

Application not set or invalid
How do I fix this error?


jkerr82508
Posts: 3
Joined: Tue Aug 23, 2011 3:29 pm

Post by jkerr82508 »

Properties/Scheduler. Makes sure that the box is ticked to activate your task.
Jim


N7AS
Posts: 2
Joined: Fri Apr 06, 2012 11:37 pm

Post by N7AS »

Why didn't I think of that. I works now. The main window still shows "View configuation Errors" and when clicked shows the origional error. I thought that would go away when it was fixed. At least it works now.


Adrian (Softland)
Posts: 1764
Joined: Thu May 23, 2013 7:57 am

Post by Adrian (Softland) »

Hi,
That problem should be fixed in build 266.

Please download it from our website again.

Do you know you can monitor your backups remotely with Backup4all Monitor? You can read more here: https://www.backup4all.com/backup4all-monitor.html

Daddyo
Posts: 4
Joined: Wed Apr 11, 2012 11:23 pm

Post by Daddyo »

I have the same problem as N7AS. It was working fine until I disabled the schedule, now I can't get it re-enabled. I check the box in Properties/Scheduler and save it, then when I close Fbackup and reopen it, I get the error and the box is no longer checked. I'm running build 266. I saw a message somewhere while I was trying to get it working that said to go to Tools/Options and check a box to allow the scheduler to run without a password, but that option is not there.


Adrian (Softland)
Posts: 1764
Joined: Thu May 23, 2013 7:57 am

Post by Adrian (Softland) »

Hi,
Have you tried to create a new scheduler using the "With built-in scheduler" option?

Do you know you can monitor your backups remotely with Backup4all Monitor? You can read more here: https://www.backup4all.com/backup4all-monitor.html

Daddyo
Posts: 4
Joined: Wed Apr 11, 2012 11:23 pm

Post by Daddyo »

Yes, I have tried it with both the built-in scheduler and the Windows scheduler, same results. I have a hunch that it is somehow related to the fact that I don't have a Windows password set. I'm guessing that the "run without a password" option that I mentioned above only exists in the paid version(?).


Adrian (Softland)
Posts: 1764
Joined: Thu May 23, 2013 7:57 am

Post by Adrian (Softland) »

Hi,
That option is available only in our commercial edition.

Please note the built-in scheduler does not use a password.
Can you create a scheduled task from Control Panel->Task Scheduler?

Do you know you can monitor your backups remotely with Backup4all Monitor? You can read more here: https://www.backup4all.com/backup4all-monitor.html

Daddyo
Posts: 4
Joined: Wed Apr 11, 2012 11:23 pm

Post by Daddyo »

Yes, it will run one time and then gets disabled. Opening Fbackup after that shows the backup was completed, and the Configuration Error message. I have completely uninstalled and re-installed Fbackup, same deal. I guess I'm just going to have to find another backup application to use, which is too bad 'cause I really liked Fbackup. Oh, well.


Adrian (Softland)
Posts: 1764
Joined: Thu May 23, 2013 7:57 am

Post by Adrian (Softland) »

Hi,
What is the Configuration Error message about?

Do you know you can monitor your backups remotely with Backup4all Monitor? You can read more here: https://www.backup4all.com/backup4all-monitor.html

Post Reply