Missing Drive Location

Post here if you have problems installing or using FBackup
spoelie
Posts: 1
Joined: Wed May 02, 2012 10:15 pm

Postby spoelie » Thu May 03, 2012 5:24 am

Just tried my first backup and when I go to the drive destination drop down there is no E drive listed, which is my DVD/CD drive. Any idea why that drive does not show up in my choices? I tried to add it through what the help menu said but no luck.



Softland
Posts: 1633
Joined: Thu May 23, 2013 7:57 am

Postby Softland » Thu May 03, 2012 1:45 pm

Hi,


CD/DVD destinations are allowed only in our commercial edition: Backup4all



adj7388
Posts: 2
Joined: Mon Mar 11, 2013 7:44 pm

Postby adj7388 » Tue Mar 12, 2013 1:47 am

What about local USB drive? Is that only in the commercial version too? I do not see a USB drive that is connected to my computer. Only the c: drive.



Softland
Posts: 1633
Joined: Thu May 23, 2013 7:57 am

Postby Softland » Tue Mar 12, 2013 1:32 pm

Hi,


The USB drives are available in FBackup.



adj7388
Posts: 2
Joined: Mon Mar 11, 2013 7:44 pm

Postby adj7388 » Tue Mar 12, 2013 4:04 pm

The problem apparently is that the USB drive is mounted after FBackup starts, so FBackup does not detect the presence of the USB drive. I have FBackup configured to run at Windows startup. My computer has an SSD, so it boots and launches startup programs very quickly. Apparently so quickly that the USB drive is not mounted when FBackup starts. Then when you run the FBackup wizard, or try to edit backup properties, FBackup does show the USB drive in the dropdown list of external drives.


If I boot the computer, then start FBackup manually, FBackup sees the USB drive no problem. So is my explanation possible, or might it be something else?


(By the way, I really like FBackup, so don't want to just sound like a complainer :) Just wanted to let you know about this problem.)



Softland
Posts: 1633
Joined: Thu May 23, 2013 7:57 am

Postby Softland » Thu Mar 14, 2013 6:31 pm

Hi,


Yes, that could be the problem. FBackup can see only the devices that are already connected when it starts.




Return to “Troubleshooting”